Beperk schade ransomware met CloudCompagnon

CloudCompagnon beperkt schade Ransomware

We horen het steeds vaker, bedrijven die slachtoffer zijn geworden van cryptolockers of ransomware.  Kwaadaardige software die alle bestanden versleutelt, zodat je er niet meer bij kunt, om vervolgens een geldbedrag te vragen om ze weer vrij te geven.

Vaak komt deze software binnen via een valse of geïnfecteerde e-mail.  Bij het openen van de link of attachment in deze mail, wordt vervolgens via een achterdeurtje de software geïnstalleerd op uw pc. De software gaat vervolgens op alle harddisks en netwerkshares zijn gang en zoekt naar bestanden om te versleutelen. Er zijn gevallen waar binnen 30 minuten niets meer toegankelijk was.

De bekende remedie is een goede dagelijkse back-up, het liefst op een andere locatie en los van het netwerk. Bewaar meerdere back-up's zodat je verder terug kunt wanneer de meest recente back-up al geïnfecteerd blijkt.  Een virusscanner helpt, maar is op zichzelf niet waterdicht omdat deze nog wel eens op slimme wijze wordt omzeilt. Daarnaast is een gezonde dosis argwaan bij e-mails van onbekenden, met links of bestanden zeer welkom. 

Beperk de schade met CloudCompagnon

Door je belangrijke e-mails, bestanden en documenten niet op een traditionele manier op te slaan in mappen op je harddisk, NAS of netwerkschijf, maar te registreren in het documentmanagementsysteem CloudCompagnon beperk je de schade die een eventuele aanval op je device kan veroorzaken.

  • Je bestanden en documenten staan niet op lokaal op pc of Netwerk.
  • Je werkt met CloudCompagnon via een web portaal, er is dus geen rechtstreekse verbinding waarmee de kwaadaardige software bij je bestanden kan.
  • Dagelijkse back-up is goed geregeld,
  • De laatste 14 dag back-up’s worden bewaard, we kunnen dus 2 weken terug.

Net als een inbraak in huis geldt, als men echt binnen wil komen lukt het altijd. De kunst is alleen om het zo lastig mogelijk te maken. CloudCompagnon geeft de ZZP'er, het MKB en MKB+ bedrijven, naast alle andere voordelen,  een extra handvat om schade door ransomware te beperken.

Natuurlijk is betalen ook altijd nog een optie…

Meer weten over CloudCompagnon en 30 dagen gratis proberen: www.startmetvinden.nl

Meer info

Over ons

Het Team

Opdrachtgevers

Bankgegevens

IBAN ABNAMRO
NL93ABNA0484938940

K.v.K nummer 62615343
BTW  nummer NL854888329B01

Vestiging Volendam

G.A. Brederodestraat 26
1132 SP Volendam

info@solid-flows.com
www.solid-flows.com