BLOG: Documentbeheer, havermout & babyvoeding

Bijna iedereen heeft er één: een ochtendritueel, een set van handelingen en taken die je elke ochtend uitvoert. Je voelt je er goed bij, het helpt je om wakker te worden en klaar te maken voor de dag die komen gaat. Een deel van de handelingen doe je vaak nog in walking-dead-zombie-mode, half slapend op de automatische piloot. Gewoon omdat dat lekker is en omdat het kan, je weet immers feilloos je weg te vinden.

Mijn ochtend ritueel start als ik na de wekker mijn dochtertje van 2,5 hoor roepen: “Paaaapaaaaa, waar ben je?… ik ben wakkerrrrr!” 
Ik haal haar uit bed om vervolgens samen havermout te eten. Ons momentje, terwijl mama boven de jongste voedt.  

“Met banaan en druifjes papaaa!..dat is lekker!”
Half slapend was ik wat druiven, pak een banaan, melk en een kom. Ik grijp naar het pak havermout dat op het aanrecht staat. Hij is er niet…?!! Ik staar naar de lege plek naast de pot babyvoeding en wrijf in m’n ogen. Ik had gister toch een nieuw pak neergezet?

Zo word ik bruut uit m’n sluimertje en ritueel gerukt. Twijfel, ongeloof en toenemende frustratie slaan langzaam om in lichte paniek terwijl ik alle logische kasten doorzoek, niets vind en de tijd dringt. Na enkele krachttermen naar boven, die ik jullie bespaar, bleek dat mijn lief had bedacht dat de lege babyvoedingpot een mooie 2e functie kon hebben voor de havermout. Logisch voor haar, voor mij echter niet.

In een bedrijf kosten deze situaties, klanten en geld! De havermout staat dan natuurlijk voor documenten, bestanden en aantekeningen. Informatie die je blindelings en snel hoort te vinden wanneer een klant belt.

Een logische opslagplaats voor de één, is helaas niet per definitie logisch voor de ander. De praktijk is vaak dat er ook nog gezocht wordt door e-mails, ordners en een mappenstructuur (Dropbox, OneDrive, Netwerkschijf) om een compleet beeld te krijgen. 

Een documentmanagement systeem lost dit op. Je bent nooit meer iets kwijt. Je kunt er altijd en overal bij en je hebt een compleet beeld, met aanvullende relevante bestanden, aantekeningen of documenten. Maar het belangrijkste is dat je hierdoor de frustraties en de tijd van het niet kunnen vinden bespaart. 

Ik maak onze havermout en geniet al kletsend met mijn dochtertje. De prangende klok probeer ik weg te drukken.. want deze tijd is het meest kostbare dat ik bezit.

Meer info

Over ons

Het Team

Opdrachtgevers

Bankgegevens

IBAN ABNAMRO
NL93ABNA0484938940

K.v.K nummer 62615343
BTW  nummer NL854888329B01

Vestiging Volendam

G.A. Brederodestraat 26
1132 SP Volendam

info@solid-flows.com
www.solid-flows.com