Officebinders with documents stylisch on desk

Archief scannen en digitaliseren? Zo pak je dat aan!

Met de komst van de Cloud en flexwerken is het digitaliseren van je papieren archief geen luxe meer. Het wordt steeds meer een noodzaak, zodat deze informatie bijvoorbeeld via een document management systeem altijd en overal razendsnel toegankelijk is en inhoudelijk in verband kan worden gebracht met andere informatie.

Wat zijn nu de voordelen van digitaliseren van je ordners en archiefdozen en hoe kun je een dergelijke klus het beste aanpakken. In deze blog geef ik je antwoorden op deze vragen.

Lees meer

BLOG: Safe Harbor & Privacy Shield

Sinds eind vorig jaar en begin dit jaar, komen deze termen regelmatig voorbij in het nieuws. In ieder geval, de nieuwsitems vallen mij op omdat ik er een bovenmatige interesse in heb. Nee, dat is niet toevallig, onze business heeft alles te maken met opslag van gegevens, zowel persoonlijke als zakelijke gegevens.

Maar wat betekent dit nou precies voor bedrijven? Wat betekent het voor jou?

Lees meer

BLOG: Documentbeheer, havermout & babyvoeding

Bijna iedereen heeft er één: een ochtendritueel, een set van handelingen en taken die je elke ochtend uitvoert. Je voelt je er goed bij, het helpt je om wakker te worden en klaar te maken voor de dag die komen gaat. Een deel van de handelingen doe je vaak nog in walking-dead-zombie-mode, half slapend op de automatische piloot. Gewoon omdat dat lekker is en omdat het kan, je weet immers feilloos je weg te vinden.

Lees meer

BLOG: Spotify je bedrijfsinformatie!

Solid Flows Blog: Spotify je Bedrijfsinformatie

Het is vrijdagmiddag, ik kom uit school en haast me naar huis. Mijn moeder zit immers klaar met een kop thee en een lekkere koek. Haasten ook omdat de TOP40 begint en ik de laatste nieuwe liedjes wil opnemen, op een krukje achter paps stereo want die was beter. Het was een ritueel en je werd er handig in om snel het bandje om te draaien. De TOP40 op vrijdagmiddag, het was de generale repetitie voor de kerst… Juist! De Grandmix van Ben Liebrand, want die spaarde je, van elk jaar...

Lees meer

BLOG: De duurzaamheid van documentbeheer

Wanneer me gevraagd wordt wat ik doe, antwoord ik standaard met de vraag: Ben je wel eens een document, bestand, e-mail of  aantekening kwijt op het moment dat je ze het hardste nodig hebt?

Het antwoord is dan 9 van de 10 keer volmondig JA! Gevolgd door enige krachttermen van frustratie over het niet kunnen vinden. Hierop leg ik dan uit, dat ik er voor zorg dat je altijd en overal binnen enkele seconden je informatie hebt. Overzicht, structuur en inzicht op één centrale plek en dat zonder papier en zonder de vertrouwde (digitale) mappenstructuur.

Onlangs liep zo’n gesprek met een ondernemer die zich met verduurzaming bezighoudt, verrassend anders. 

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Meer info

Over ons

Het Team

Opdrachtgevers

Bankgegevens

IBAN ABNAMRO
NL93ABNA0484938940

K.v.K nummer 62615343
BTW  nummer NL854888329B01

Vestiging Volendam

G.A. Brederodestraat 26
1132 SP Volendam

info@solid-flows.com
www.solid-flows.com